Vieze Meneer Verweer

Ik heb er niet vele over geblogd, maar ondertussen is er een projectje af dat toch wel als een van de meer complete beschouwd mag worden. Lotte en Marie hebben er op kerstavond al mee gespeeld, het was maar net op tijd klaar!

VMV is een eerste probeersel met PyGame: een tovenaar van een bordspel waar vorige keer veel mee gelachen was werd ingescand en als antagonist gebruikt. Foto’s van de nichtjes werden als protagonist gebruikt, en ineens is veel van de persoonlijke touch al compleet 🙂 Voeg daaraan nog voice acting van ons tweeĂ«n toe en een zelf ingespeelde versie van de huidige K3-hit aan toe, en het kon niet meer stuk.

Het leukste aan dit projectje was echter dat het een samenloop was van hardware en software. Voor de besturing had ik namelijk een oude joystick opengevezen en daarin ruimte gemaakt voor een Raspberry Pi. Momenteel een A+, maar op zich heeft hij niet eens wifi nodig, dus een Zero zou beter geschikt zijn. PyGame is op zich ook vrij CPU-intensief, dus een Zero zou het spel zelf beter kunnen draaien: nu heb ik bvb de ratio waaraan wolken verschijnen al moeten terugdraaien omdat de A+ het niet meer trok.

De joystick zelf was analoog, waardoor ik een MCP3008 heb moeten inschakelen. Bovendien bleek het een rheostat te zijn (variabele weerstand) in plaats van een potentiometer (variabel voltage), waardoor er nog een voltage divider en extra berekeningen aan te pas kwamen.

Eind goed, al goed! Het was een leuk project om te doen, en de nichtjes hebben er plezier aan gehad. Lotte werd na een tijd vrij goed in het spel, en het werd wat makkelijk, voor Marie was het dan eigenlijk weer te moeilijk. Marie amuseerde zich echter kostelijk met de vervloekingen van de Vieze Meneer!

 

Advertisements
Vieze Meneer Verweer

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s