ESPbot groeit gestaag

… maar wel met rasse schreden! Ondertussen is de hardware geprepareerd (robot in kader, neopixels en scherm geplaatst), en begint de software-architectuur vorm te krijgen.

MQTT leek me het beste om mee te werken qua messaging. Bij het aanspreken van verschillende REST-services had ik namelijk al wat problemen (prutsen met timeouts enzo), maar de MQTT library voor de ESP werkte dadelijk mee. Makkelijker en uitbreidbaarder, yessir! De ESP moet dus geen REST meer uitvoeren, enkel publishen en subscriben naar MQTT. Daarvoor moest echter eerst nog een MQTT server worden opgezet, en een MQTT<->REST vertaler gemaakt worden.

De MQTT server was al geen probleem: op de Synology kan een package geïnstalleerd worden die vanaf dan alles regelt. EZ! De vertaler was ook verbazingwekkend makkelijk, vooral door (weeral) de goede library beschikbaar voor Node.js.

Momenteel moet de ESPbot maar een berichtje “all” in de request-topic van de MQTT server posten, om de MQTT<->REST vertaler in gang te steken. Die haalt de data bij alle services op, en post deze in de geschikte topics op de MQTT server. Vandaar kan de ESPbot zelf beslissen wat hij met deze data doet. Dat is momenteel in ontwikkeling. Stay tuned!

Advertisements
ESPbot groeit gestaag

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s