Johnny-five

Na de moeilijkheden met xbee communicatie lijkt het toegankelijker om de Juggernaught aan te sturen via een ander draadloos protocol. Hoe langer hoe meer lijkt het erop dat wifi en bluetooth meer gebruikt gaan worden dan xbee, en dat is ook te merken aan de ondersteuning. Adafruit heeft bvb steeds meer BT modules, en de ez-link leek een zeer aangenaam alternatief.

De ez-link lijkt effectief een drop-in vervanging te zijn voor een seriële verbinding. Het meest logische lijkt dus (misschien contradictorisch) om zonder de module te beginnen. Het leek me leuk om de besturing via de wii nunchuck te doen, en die wordt ondersteunt in Johnny-Five. Dat framework kende ik al een tijd, maar ze pushen nu meer naar de voorgrond, o.a. via nodebots. Bovendien lijk het de grondlegger voor cylon.js. Ook interessant lijkt hun open-source kit voor een sumobot: http://bocoup.com/weblog/assembling-preparing-robotsconf-sumobot-with-johnny-five/

Als opstap leek het me dus goed om in J5 een esplora en een arduino met elkaar te laten communiceren. De esplora heeft een joystick met goede J5-support, dus dat zou geen probleem mogen geven. Uiteindelijk moet de esplora vervangen worden door een raspberry pi met nunchuck, zodat er nergens een “echte” computer aan te pas moet komen. Development op een raspberry pi op zich is al niet zo makkelijk, en J5 ondersteunt de raspberry pi via “plugins”. Hoe dat juist werkt moet ik nog eens opzoeken, maar het lijkt in ieder geval niet standaard te zijn.

Die eerste opstap leek echter al direct niet zo simpel. Hoewel er voorbeelden op de J5 website te vinden zijn voor het connecteren van verschillende boards, werkte de code bij mij niet. Het forum van nodebots leek bovendien ook al kaduuk, dus nam ik mijn toevlucht maar tot de gitter van J5. Nadat het probleem was gereproduceerd door een developer, kwam de hoofd-developer zich ermee bezig houden (die net terugkwam van JSConf, van toewijding gesproken), en werd een issue op GitHub geopend. Na een dag was het opgelost! You gotta love OSS!

Advertisements
Johnny-five

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s