eBookserver v0.9 is here!

Het heeft enige voeten in de aarde gehad, maar de eBookserver lijkt bijna af te zijn! Bijna, zeg ik wel. Voordat v1.0 kan toegekend worden, moeten enkele bugs/features nog worden aangepakt. Dingen zoals: een pdf toevoegen bij het aanmaken van een nieuw ebook lukt niet, je moet eerst een ebook aanmaken, en dan de pdf aanpassen. Of: tags kunnen wel aangepast/toegevoegd worden, maar niet verwijderd.

De voeten in de aarde hadden vooral te maken met het leren kennen van de frameworks, en dan nog de integratie met elkaar. Itereren over een array bijvoorbeeld, kan in javascript al op verschillende manieren, maar ook jQuery en Knockout.js hebben hun eigen helpers hiervoor. Soms is het pure voorkeur, maar met observable arrays werkt enkel de Knockout-helper, en de rest niet. Of met de specifieke asynchronous-manier van werken: op zich werkt dat zeer prettig, maar als je er één synchronous call achter zet kan je zeer vreemde resultaten krijgen. Vooral omdat je niet per sé ziet of een functie sync of async is: je moet het eigenlijk zelf weten.

Andere leerpunten: door alles met AJAX-calls te doen, stuur je data steeds in JSON over en weer. Heel makkelijk, maar als je ineens bestanden moet oversturen, gaat dat niet met JSON. Met de form POST methodes ging dit wel gewoon: nu moeten er dus 2 calls gebeuren, 1 om de files via een multiform/data post  te versturen, en 1 met de JSON data (dit zorgt dan echter voor problemen met de PDF van een nieuw ebook).

Oja, nog een feature die op het lijstje van de v1.0 release staat: type-ahead voor de search functionaliteit en tag-invoer. Maar dat zou moeten lukken, net als de rest. Natuurlijk, zoals altijd, eerst zien en dan geloven 🙂

Advertisements
eBookserver v0.9 is here!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s